Sherwood Dungeon (Tricki, Poradniki, Cheaty!)
Wejdź na filar na T11!!! | Wejdź na maszt statku!!! | Wejdź na filar na brame na T1!!! | Jak miec fajne bronie, czyli o zwojach!! | Jak wymieniac sie giftami! |
Jako że ostatnio bardzo dużo osób pyta mnie w SD - 'skąd masz takie bronie' itp, postanowiłem opowiedzieć skąd, co i jak:)
A więc bronie wypas(specjalne) dzielimy na 3 grupy:
=> zwykłe ulepszone(dostępne zawsze)
=> lepsze (od 10 lvla)
=> lepsze ulepszone (dostępne od 15(?) levela)
=> najlepsze ulepszone(dostępne od 75 levela)
Każda broń z 3 ostatnich grup dzieli się na żywioły : Poison/Emerald, Flaming/Ruby, Ice/Frost, Amethyst, Stormcaller/Mindfire, Bloodrune/Archmage's, lub bez żwyiołu.
W 1 grupie znajdą się ulepszone magią bronie podstawowe takie jak dagger, short sword itp
W 2 grupie będą bronie takie jak: uberblade, broadswoard, axe sword, crescent sword, viroblade, forkblade
W 3 grupie będą bronie takie jak: uberblade, broadswoard, axe sword, crescent sword, viroblade, forkblade + odpowiednio do nich żywioły
W 4 grupie będą bronie jak : twinblade axe, fourblade axe, skull axe, scepter, curved axe + odpowiednio żywioły do nich
Skąd wziąć te bronie i ile to kosztuje?
PS. do tworzenia zwojów potrzebne są runy (od 3-6)
Zwoje kosztują różnie. Te z grupy 1. zawsze kosztują 15 DIAMENTÓW
Te z grupy 2. kosztują zawsze 10 DIAMENTÓW
Te z grupy 3. kosztują różnie. Od 20 DIAMENTÓW - 30 DIAMENTÓW(30 diam. kosztują tylko Bloodrune, Mindfire)
Te z grupy 4. kosztują od 20 DIAMENTÓW - 60 DIAMENTÓW(20 diam - bronie zwykłe bez żywiołów, 40 diam - bronie z żywiołem zwykłym takim jak poison, flaming, 60 diam - bronie ulepszone żywiołami Bloodrune, Stormcaller)
Na chwilę obecną nie zaobserwowano jeszcze broni takich jak:
=> Amethyst Skull Axe
=> Mindfire Twinblade Axe
Do zdobycia we FLASHOWEJ wersji SD.
Zwoje można wziąć z DUNGEON'a lub z T9 i T10 i nie tylko.
Do tych 2 ostatnich dostajemy się wpisująć /teleport9 lub /teleport10
W tym 1. zwoje i runy znajdują się w domku po prawej od kręgu
W tym 2. zwoje znajdują się w domku naprzeciw kręgu a runy na piętrze wyżej