SD MMorpG, cheaty, tricki, sztuczki!

Sherwood Dungeon (Tricki, Poradniki, Cheaty!)

#1 2014-12-25 15:58:45

KixxX

U fear bro?

Punktów :   

Część XV : Najczęstsze błędy i 'wymysły' nowych graczy!

Jak wszyscy wiemy, nie każdy musi być super na początku tej gry.
Nawet mi zdarzały się niemałe wpadki, no ale cóż, mam nadzieję że to rozjaśni oraz troche nakieruje myślenie nowych graczy zaczynających dopiero przygodę z tym całym dziwnym i zawiłym światem sherwooda.

A więc do dzieła.

Im mam wyższy level tym lepsze bronie tym więcej biję!
Prawda i nieprawda jednocześnie. Większy poziom wpływa jedynie na obrażenia zadawane potworom w lochach, ale tylko gdy posiadamy silniejsze bronie. Dajmy na to, używając standardowego Daggera dostępnego na 1 poziomie, ciężko będzie nam zabić potworki na 25-tym poziomie lochów. Także wraz z poziomem zwiększa się nam HP wobec czego mając 100 poziom, potwory z 2 poziomu lochów niewiele nam zrobią. Jednak zasługa levelów oraz broni kończy się na lochach. Na powierzchni, działa to według innej zasady.

On ze mną wygrał bo miał wyższy level!!!
Błąd. Jedna z największych nieprawd jakie możnaby usłyszeć, a zarazem najczęstsze zdanie gdy ktoś przegra. Level ani broń nie ma żadnego wpływu na PvP. Zapamiętać to sobie. Raz na zawsze.

Bronie z giftów są mocne!
Możliwe, aczkolwiek posiadają taki sam min-max dmg oraz dodatkowe obrażenia od żywiołów co inne bronie tej samej klasy na ten sam poziom.

Ostatni superatak(9 lub ctrl+spacja) jest najmocniejszy więc używam go w PvP!!
No nie do końca. Owszem uderzamy dwa razy, może i troche mocniej ale dajemy szansę przeciwnikowi na zablokowanie tych ciosów przez co, przy jego kolejnym ataku najprawdopodobniej pożegnemy się z 30-40% hp.

Nie schodzi mu życie, cziter!
Jeśli bijecie się z osobą która blokuje to duża szansa że po prostu wasz cios zablokowała. Jednak są też faktyczni laggerzy - czyli osoby które mają albo mało klatek na sekundę  <30 przez co część animacji nie jest odgrywana i ciosy nie są rejestrowane , lub ma duży czas odpowiedzi z serwera (najcześciej spowodowane obciążeniem łącza) i zanim atak zostanie zarejestrowany mija 5-6 sekund. Tą drugą osobę można poznać po tym, że w trakcie ataku z np ciosu specjalnego zaczyna się blokować - czyli już ma cię dosięgnąć cios ale jednak on w ostatniej chwili sie bloczy.

Trzymając CTRL napewno zabiję wroga!
Poraz kolejny, i NAJWIĘKSZY błąd. Trzymając CTRL narażasz się na kilka niebezpieczeństw:
1. przeciwnik może Cię zablokować przez co kolejny jego atak będzie ze zdwojoną siłą
2. TRACISZ REGENERACJĘ HP - trzymając przycisk ataku NIE REGENERUJESZ HP.
3. wyglądasz po prostu śmiesznie. nie rób tego.
Owszem może i ta taktyka zadziała na potworki. Ale nie polecam.

Bronie ze zwojów są lepsze!
Tylko wyglądem(i tak zależy od gustu).

Osoby które się blokują napewno mnie pokonają!
To zależy od osoby. Możesz i z takim wygrać tylko trzymając CTRL.. zdarza się..zdarza.

Osoby z krzaczkami w nicku to napewno PRO!!
No chyba nie Zdarzą się dobrzy, ale większość robi to dla uwidocznienia swojego nicku i ewentualnie wplecenia nazwy klanu.

Zwierzak pomaga w PVP!
Eee... nie. Aczkolwiek blokuje wizję co może wkurzać wroga

Musze mieć konia!
Dla szpanu i szybszego expa? Owszem, warto!

Zwierzaka mam na stałe!
Nie. 9 albo 14(?) miesięcy.

Czy warto tu expić?!
Tak, do 125 lvla.

Dlaczego ludzie się wyzywają na czacie?
Pies ich wie. Jak nie przeszkadzają to dobrze.

Lista będzie uzupełniana w miarę jak na czacie zobaczę jakieś ciekawe rodzynki ;D
Pozdro ^^

j61,62 Sapp

Stopka forum

RSS